Turte cu jufla – prajituri de Craciun

Prajituri CraciunTurtele cu jufla sau scutecele domnului sunt una din specialitatile traditionale de Craciun. Putina lume mai stie de aceste prajituri de Craciun, doar cei ce mai au bunici care cu siguranta mai pregatesc aceste delicioase turte. De aceea v-am pregatit reteta turtelor cu jufla pentru a va servi colindatorii in ziua de 24 Decembrie ce vin sa va colinde.

Ingrediente:

Seminţe de canepă 1 kg, făină 600 g, zahăr 500 g, zahăr vanilat 2 plicuri, sare.

Mod de preparare:

Se aleg seminţele de canepă, se pun într-o tavă şi se rumenesc uşor la cuptor. Se lasă să se răcească, apoi se pisează uşor într-o piuă de lemn, se vantura cojile de canepă, se pun miezurile în apă, încat cojile de canepă rămase să se ridice la suprafaţă şi să fie îndepărtate cu o spumieră plată. Se pun apoi miezurile la fiert împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Pe măsură ce fierbe, julfa se ridică deasupra şi se culege cu o lingură. Din făină, apă şi sare se face o cocă, din care se trag foi subţiri de mărimea unei farfurii, se aşează pe tăvi şi se coc în cuptor. După ce s-au răcit, se însiropează foile cu siropul în care a fiert julfa (seminţele de canepă), spre a le înmuia şi se întinde julfa pe deasupra fiecărei foi. Se porţionează ca orice tort şi se serveşte în stare rece.

Tags: , ,

One Response to Turte cu jufla – prajituri de Craciun

  1. unguru
    December 5, 2012 at 4:59 pm

    dar in loc de seminte de canepa nu se pot pune nuci?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *