Legenda lui Mos Nicolae

Mos nicolae6 Decembrie se apropie cu pasi repezi si toti copiii incearca sa isi convinga parintii ca au fost cuminti anul acesta si ca merita de la Mos Nicolae un cadou pe masura. Dar parintii isi cunosc cel mai bine copiii si ei vor sti ce sa ii transmita lui Mos Nicolae, iar acesta le va pregati si cadoul mult asteptat.

In apropierea zilei de 6 Decembrie toti copii vor sa asculte povestea lui Mos Nicolae, iar noi va punem la dispozitie aceasta frumoasa poveste a lui Mos Nicolae.

Ei bine, legenda lui Mos Nicolae incepe asa:

De mic copil, Nicolae era foarte credincios, blând şi ascultător faţă de părinţii săi. Lui îi plăcea să-şi ştie totdeauna trupul îngrijit şi sufletul curat şi cu multă dragoste îi ajuta pe cei săraci, făcându-le daruri folositoare. Pentru toate faptele lui bune, când Nicolae a ajuns mare, Dumnezeu l-a făcut episcop şi sfânt. Rugăciunile Sfântului Nicolae au fost totdeauna ascultate şi împlinite de Dumnezeu. Pentru aceste rugăciuni Dumnezeu a făcut şi face multe minuni.

Iată cum a ajutat odată pe copiii unui om sărac din oraşul său. Era un om care avea trei fete. Pentru că nu avea cu ce trăi, omul se gândea că, dacă ar vinde fetele sale unor oameni păcătoşi, iubitori de plăceri, ar câştiga destui bani cu care să poată trăi din belşug. Dumnezeu i-a descoperit Sfântului Nicolae gândul omului sărac. Aflând ce gând păcătos avea acel om, Sfântul Nicolae s-a dus noaptea, pe ascuns, la casa săracului şi i-a aruncat pe fereastră o pungă cu bani de aur, apoi s-a întors la biserica sa, neştiut de nimeni.

Aflând banii, tatăl a mulţumit lui Dumnezeu şi cu ei şi-a căsătorit prima fată cu un tânăr credincios. După un timp, Sfântul Nicolae a aruncat noaptea prin fereastra săracului o altă pungă cu bani de aur şi îndată s-a făcut nevăzut. Aşa a fost ajutată şi a doua fată să se căsătorească cu un tânăr credincios spre a duce o viaţă plăcută lui Dumnezeu.

Când a aruncat Sfântul Nicolae pe fereastră şi a treia pungă cu bani de aur pentru cea de-a treia fiică, tatăl fetelor a fugit după el şi, ajungându-l, l-a cunoscut şi i-a mulţumit cu lacrimi pentru marea lui bunătate. Sfântul Nicolae l-a mângâiat şi l-a rugat pe acel om sărman să nu spună nimănui taina darurilor sale. Sfântul Nicolae iubeşte mult copiii cuminţi şi le trimite daruri frumoase.

În fiecare an în seara de 5 spre 6 decembrie toţi copiii îşi pregătesc ghetuţele şi aşteaptă ca Moş Nicolae să le aducă mici cadouri şi bucurii.

Moş Nicolae mereu lasă în urma sa mii de zâmbete şi bucurie pe chipurile copiiilor. Celor ce au fost neastâmpăraţi li se mai lasă ca semn de atenţionare şi o nuia.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *